milli takım +2....

haberlere dön

3 Şubat 2019, Pazar

Can’la başla çalıştık, kupaları Alarak döndük!!

  Antalya’da düzenlenen ve Türkiye’nin dört bir yanından 7'den 77'ye her yaş grubundan toplam 2 bin 636 sporcunun bir hafta boyunca büyük bir heyecan ve dostluk içinde hamle yaptığı 2019 Türkiye Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Satranç Şampiyonaları’nda büyük yarış 26 Ocak Cumartesi oynanan son tur ile tamamlandı.
 
 11 sporcu ve 3 antrenörle ter döktüğümüz Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası’ndan 2 kupa ve önemli deneyimlerle döndük. Sporcularımızdan Can Şimşek 7 Yaş Genel Türkiye 2.’si, Alara UYGUN 7 Yaş Kızlar Türkiye 3.’sü oldu.

 Can ŞİMŞEK 7 Yaş Genel Türkiye 2.’si!!

  7 Yaş Genel kategorisinde yarışan sporcumuz Can ŞİMŞEK, 11 maçta aldığı 9 puan ile Türkiye 2.’si olarak kupaya uzandı. Özellikle 5.turda seri başı rakibine karşı aldığı şık galibiyetle dikkatleri üzerine çekti. Son maçların büyük heyecana sahne olduğu turnuvada son turda öğretici bir vezir finali ile kazanmasını bilen Can, ikincilik kupasını kazandı.

  Alara UYGUN 7 Yaş Kızlar Türkiye 3.’sü!!

  7 Yaş Kızlar kategorisinde ter döken sporcumuz Alara UYGUN, 9 maçta aldığı 7 puan ile Türkiye 3.’sü olarak kupayı almasını bildi. 4.turda Türkiye Şampiyonu rakibine karşı kıl payı mağlup olan Alara, turnuva disiplininden kopmadan yarışmayı Türkiye 3.’sü olarak tamamladı.
 
 
  Efe Taylan AYBARAZ 7 Yaş Genel Türkiye 15.’si!!

   7 Yaş Genel kategorisinde yarışan sporcularımızdan Efe Taylan AYBARAZ, 11 maçta aldığı 8 puan ile Türkiye 15.’si oldu. İlk 12’nin milli takım havuzuna alındığı turnuvada, sporcumuz eş puanlı averajla milli takımın 3 kişi uzağında kaldı. Bu durum bizi üzse de, Efe Taylan’ın beklediğimiz patlamayı doğru zamanda yapması ve herkesin takdir ettiği sporcu kimliğini yansıtması bizleri mutlu etti. Efe Taylan bu sonuçla milli takıma giremese de önümüzdeki sene için milli takıma göz kırpmış oldu.


  Deneyim Satranç Kulübü olarak sporcularımızın kazandığı UKD ve deneyimlerle başarılı bir turnuvayı geride bıraktık. Özellikle yemek ve uyku düzenleriyle sporcu disiplininden taviz vermeyen sporcularımız, güçlü oyunlarıyla bir çok ilden veli ve antrenörlerin takdirini kazandılar.

  Sözümüzü Tutmuş Olduk!

  2018 Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası’nda 8 Yaş Genel kategorisinde Türkiye 5.’si çıkararak yakaladığımız başarıyı söz verdiğimiz gibi(Köşe Yazısı: Milli Takıma Sporcu Vermek…) 2019 yılında katlayarak yinelemiş olduk. Bu başarıda emeği geçen tüm sporcularımıza, antrenörlerimize ve velilerimize teşekkür ediyoruz.

  Deneyim Satranç Ailesi olarak “BEKLE BİZİ 2020 ANTALYA!!” diyoruz.

Bursa Deneyim Satranç Kulübü © 2011-2017