bursa da satranç turnuvalarına acil ihtiyacımız var

köşe yazılarına dön

YAZAR: FATİH TÜRK

17 Kasım 2014, Pazartesi

Bursamızın satranç turnuva organizasyonlarına acil ihtiyacı var!

Bursalı kulüpleri bir çatı altında toplayacak kulüpler birliği tarzında ortak aklın yer aldığı, birbirini düşman değil, rakip olarak gören bir yapılanmaya ve Bursa TSF İl Temsilciliği'nin yapamadığı turnuva organizasyonlarını satranç kulüplerinin sahiplenerek, Bursa'nın satrançtaki yerini eski seviyelerine getirmek için turnuva organizasyonlarını yapacak bir planlama içerisine girmeye acil ihtiyacı var.

Satranç kulüp çalışmaları  bir mental aritmatik veya bir dershane tarzına dönüşmeye başlamadan spor kulübü olduğumuzu hatırlayarak, acilen yıllık turnuva organizasyonları yapmaya, masa başında değil, turnuva salonlarında mücadele eden bir gençlik yetiştirmeye, Bursa satrancını yönlendirebilecek kapasiteye sahip satranç severlere ihtiyacımız var.

Türkiye'de bir çok ilden daha önde olan şehrimizin çevre illerden daha az organizasyonlara sahip olması muhakkak bizleri imrendirmektedir. Bursa'nın sahip olduğu kaliteli satranççıları da göz önünde bulundurursak şehrimizin çok daha iyi seviyelerde olması gerekmektedir. 

Saygılarımla.

Bursa Deneyim Satranç Kulübü © 2011-2017